Blogs

April 2020.

We zitten in een crisis, het raakt ons allemaal………….

Thuis werken, scholen gesloten, naasten die (ernstig) ziek zijn, begrafenissen waar maximaal 30 personen bij aanwezig mogen zijn, ouderen die geen bezoek mogen ontvangen en geconfronteerd worden met eenzaamheid, zorgen om inkomen en ga zo maar door.

Deze stormachtige tijd vraagt om aanpassingsvermogen van ons allemaal. Het is niet altijd makkelijk, maar er zijn nu eenmaal dingen die je niet kunt veranderen. Met ons allen proberen we er het beste van te maken.

Als je emoties hoog oplopen is het belangrijk dat je weer contact kunt maken met een gevoel van vertrouwen en veiligheid zodat je met andere ogen naar de storm kunt kijken en wellicht ook verborgen zegeningen kunt ontdekken.

Ik ben mezelf de afgelopen maanden flink tegengekomen. Begin februari kreeg ik longontsteking en al snel deed toen het Covid-19 virus zijn of haar intrede in Nederland. Nog steeds verbaas ik me over de angst die ik gevoeld heb en waardoor ik behoorlijk vast liep. Er werd zoveel aangeraakt bij me. Een oud angsttrauma dat nog niet verwerkt was?

In ieder geval wist ik zeker dat er iets opgeschoond moest worden en ik besloot de stilte achter de storm op te zoeken. Met grote regelmaat ging ik in meditatie en al doende kwamen de inzichten.

Ik wist er moeten knopen doorgehakt worden in mijn leven. En dat heb ik gedaan!

Trots ben ik erop dat ik, samen met Gerard (mijn partner), heb besloten om vervroegd met pensioen te gaan. Het is tijd dat ik mijn zielepad ga lopen en me geheel ga wijden aan het mediumschap.  En ….. ook dat is iets wat ik met mezelf heb afgesproken ……… hierbij leg ik de lat voor mezelf héél laag …..

niets moet – het mág.           Het voelt goed.           Er is iets opgeschoond!

Allemaal worden we uitgenodigd onszelf op een diepere laag te ontmoeten. Ik hoop heel erg dat ook jij de stilte achter de storm kunt voelen en je ermee kunt verbinden.

Wellicht kan ik hierin iets voor je betekenen. Laat dit dan maar weten.

Voor nu … Pas goed op jezelf en elkaar, blijf gezond en blijf vertrouwen!

 

12 Mei 2020.

It’s important to remember that we all have magic inside us.